У Львові двом евакуйованим дітям успішно пересадили нирки

У Львові двом евакуйованим дітям успішно пересадили нирки

Фото
Укрінформ
У Львові провели успішну трансплантацію нирок двом евакуйованим хлопцям, які лікувалися в київському Охмадиті, наразі дітей вже виписують.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"Евакуйованих діток з київського Охматдиту сьогодні виписують додому після успішної трансплантації нирок від посмертного донора", - йдеться у повідомленні.

Донором став 29-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на трансплантацію дали рідні. Операції виконали фахівці Першого територіального медичного об’єднання.

Як поінформували в міськраді, 12-річний Юрко родом з Житомирської області, три роки лікувався у Києві. Нирки у нього відмовили після того як перехворів на ангіну. Відтоді хлопчик був на діалізі.

15-річний Ігор - з Донецької області. З хворими нирками хлопець народився, лікування не допомагало, хвороба прогресувала. На діалізі був два роки, останні пів року в Києві, до того – в Запоріжжі.

Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, дітей, що ховалися від обстрілів в укриттях, евакуювали до Львова, і там 12 березня їм пощастило отримати донорські нирки.

Також у ТМО № 1 м. Львова повідомили, що від того самого донора пересадили серце 40-річному Віталію з Чернівців. У 2016 р. звичайна застуда призвела у нього до делятаційної кардіоміопатії. Внаслідок хвороби серце чоловіка збільшилось удвічі і не могло перекачувати достатню кількість крові. Відтоді він страждав на задишку та не міг працювати й жити повноцінно. Тепер, за два тижні після трансплантації серця, Віталій почувається чудово.

Фото: ТМО №1 м. Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-