У Чернігові від ворожого снаряду загинув 10-річний син рекордсмена України Максима Уса

У Чернігові від ворожого снаряду загинув 10-річний син рекордсмена України Максима Уса

Укрінформ
У Чернігові від снаряду російської артилерії загинув 10-річний син рекордсмена України, ультрамарафонця Максима Уса, який встановив рекорд України в бігу на 100 км, маючи діагноз ДЦП.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«З розбитим серцем повідомляємо про загибель 10-річного синочка рекордсмена України, ультрамарафонця Максима Уса. Нагадаємо, що Максим Ус з Чернігова встановив рекорд України в бігу на 100 км, маючи діагноз ДЦП. Під час артобстрілу в рідному Чернігові Максим разом з дружиною Євгенією та сином Дмитриком спустилися в під'їзд. Але в одну мить двері під'їзду знесло вибуховою хвилею від снаряду, який влучив у будинок. Осколки снаряду влучили дитині в голову, дружина отримала серйозне поранення ноги. Під безперервними обстрілами дитину вдалося доставити в лікарню. Спершу Дмитрик ще тримав пульс, але через тиждень хлопчик став ангелочком на небі...», - йдеться в повідомленні.

Зараз дружині загрожує ампутація ноги.

Лана Вєтрова наголосила, що при першій же можливості дітей треба вивозити із зони бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок збройної агресії російської федерації, станом на ранок 29 березня, в Україні загинули 144 дитини, більше 220 - поранено.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Фото: Лана Вєтрова, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-