«Людей ламають дуже жорстко»: війська рф викрали десятки мешканців Херсонщини

«Людей ламають дуже жорстко»: війська рф викрали десятки мешканців Херсонщини

Укрінформ
На Херсонщині відомо про не менш ніж 30-40 викрадених і утримуваних російськими окупантами людей, по деяких з них інформація уточнюється.

Про це Укрінформу телефоном повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«По тому, що я знаю. За тими даними, що з високим ступенем достовірності, скажімо так. Це не менш ніж три - чотири десятки людей, по частині осіб наразі йде уточнення. Акцентую - це щонайменше (тридцять-сорок осіб - ред.)», - пояснив Соболевський.

За його словами, зараз дуже важко комунікувати, адже деякі люди, яких все ж відпускають російські агресори, знаходяться в такому моральному і фізичному стані, що вони просто відключають телефони і намагаються сховатися на певний час. Тому інформацію про їх подальшу долю вдається отримувати з затримкою.

Соболевський запевнив, що робиться все можливе, аби ті, кого ворог викрав і відпустив, отримали медичну та психологічну підтримку. Він наголосив: деяких людей «пресують, ламають дуже жорстко», аж до того, що їм потім потрібна серйозна медична допомога - операції.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають мешканців області.

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань заявив, що в Україні потрібен майданчик для пошуку людей, яких викрадають, - простий і дієвий механізм фіксації випадків викрадення.

У Херсоні міська рада розробила єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-