Окупаційного мера Енергодара звільнили з ЗАЕС, він звинувачується у держзраді

Окупаційного мера Енергодара звільнили з ЗАЕС, він звинувачується у держзраді

Укрінформ
Окупаційного мера Енергодара звільнили з ЗАЕС та повідомили про підозру за статтею ”державна зрада”. 

Про це у Телеграмі повідомив Енергоатом, передає Укрінформ.

“В меганасиченому інформаційному потоці загубилася новина про звільнення з посади провідного інженера з експлуатації устаткування атомної електростанції Служби головного технолога ВП «Запорізька АЕС» шевчика а. в.”, - йдеться у дописі.

Зазначається, що його звільнено на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність», згідно з яким публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти неї, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, підтримка рішень держави-агресора та ворожих збройних формувань і співпраця з окупаційною адміністрацією держави-агресора тощо караються позбавленням волі з повною конфіскацією майна та права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10-ти до 15-ти років.

Раніше повідомлялося, що депутат від ОПЗЖ Андрій Шевчик заявив про створення «ради самоорганізації міста» під його керівництвом.

28 березня Запорізька обласна прокуратура вручила йому підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України, – державна зрада, вчиненого в умовах воєнного стану.

Кілька днів тому окупанти викрали на блокпосту першого заступника голови Енергодара Івана Самойдюка. Наразі його місце перебування невідоме.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС та місто Енергодар з 4 березня перебувають під окупацією російських військових формувань. На майданчику Запорізької АЕС, крім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-