У Мелітополі окупанти викрали начальницю відділу освіти

У Мелітополі окупанти викрали начальницю відділу освіти

Укрінформ
В окупованому Мелітополі російські військові викрали начальницю міського відділу освіти Ірину Щербак. Вчителі та вихователі відмовилися відновлювати навчальний процес російською мовою.

Про це під час ефіру в Фейсбуці повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє Укрінформ.

"Окупанти ходять по школах, дитячих садках і змушують наших вчителів та вихователів відновити навчальний процес за незрозумілою російською програмою. Жоден директор школи та дитячого садка не погодився взаємодіяти з окупантами. Вони не знайшли нічого кращого, як вкрасти начальницю управління освіти Ірину Щербак", – сказав Федоров.

За його інформацією, чиновниці окупанти пред'явили претензії в розтраті бюджетних грошей.

"Це абсурд. Це неможливо. Хто вони такі, щоб пред'являти претензії нашому начальнику відділу освіти, що перебуває в державі Україна та в юрисдикції держави Україна? Це робиться виключно для того, щоб змусити наших вчителів через призму страху та сили розпочати навчальний процес", – переконаний мер.

Федоров також заявив, що вважає неможливим відновлення навчального процесу в Мелітополі, оскільки в місті перебуває велика кількість російських військ і виходити на вулицю небезпечно. Він заявив, що не можна робити українських дітей заручниками у школах. Мер Мелітополя впевнений, що сьогодні дітям безпечніше вдома, а школи не повинні розпочинати навчальний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-