В Запорізькому обласному театрі організували штаб волонтерської допомоги

В Запорізькому обласному театрі організували штаб волонтерської допомоги

Укрінформ
У Запорізькому обласному театрі імені Володимира Магара організували штаб волонтерської допомоги. Актори плетуть маскувальні сітки та шиють джгути.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької міської ради, передає Укрінформ.

“З початком воєнних дій в обласному музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара творчий колектив тимчасово змінив рід занять та розпочав виготовлення необхідних військовим речей”, - повідомляють у мерії.

Зазначається, що у процесі задіяні майже всі працівники закладу. Війна сплутала всі плани творчого колективу - вже майже місяць у художньому цеху створюють не декорації до вистав, а зовсім інше. Почалося з того, що шукали дощовики для військових - не знайшли, тож вирішили шити самі. Тепер тут плетуть і маскувальні сітки та шиють джгути.

За словами співробітників, якщо з початку для виготовлення сіток використовували рибальські снасті, то зараз їх плетуть самі. Інформацію про те, як це робити, знайшли в Інтернеті та навчили один одного. Над виконанням військового замовлення у театрі працюють щодня. У кожного є свій фронт робіт. Лише джгутів за день виготовляють близько тисячі.

24 лютого президент росії путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-