На Херсонщині помер у лікарні 15-річний хлопець, поранений внаслідок артобстрілу

На Херсонщині помер у лікарні 15-річний хлопець, поранений внаслідок артобстрілу

Укрінформ
у Херсонській області у лікарні помер 15-річний хлопець від поранень, які він отримав внаслідок артилерійського обстрілу.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

«​Російські війська 27 березня обстріляли Фастівський район Київської області, внаслідок чого за медичною допомогою звернулися 11 дорослих та одна дитина. Ворог застосував важку артилерію по житлових будинках», – уточнюється у повідомленні.

Серед іншого, вона зазначила, що у Херсонській області у лікарні помер 15-річний хлопець від поранень, які він отримав внаслідок артилерійського обстрілу.

За її даними, через бомбардування та обстріли рф було пошкоджено 733 заклади освіти, 74 з них зруйновано повністю.

На її переконання, дії російських військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенцій.

«Звертаюся до міжнародної спільноти та міжнародних правозахисних організацій із проханням сприяти припиненню військового нападу російської федерації посилюючи санкційний тиск та ізоляцію агресора. Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо», – закликал український омбудсман.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-