У зоні ООС майже 38 тисяч людей - без води через російські обстріли

У зоні ООС майже 38 тисяч людей - без води через російські обстріли

Укрінформ
У районі проведення операції Об'єднаних сил внаслідок обстрілів без водопостачання залишилося майже 38 тисяч жителів.

Про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що минулої доби підрозділи ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, здійснили 25 виїздів на ліквідацію наслідків бойових дій. Зокрема, ліквідовано 7 пожеж, що виникли в результаті обстрілів цивільної інфраструктури російськими терористичними військами, виявлено 55 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляється, піротехнічні розрахунки залучались 11 разів - у населених пунктах Покровськ, Максимильянівка, Гнатівка, Авдіївка, Петропалівка, Нью-Йорк, Неліпівка Донецької області та у Лисичанську Луганської області.

"Унаслідок обстрілів пошкоджено лінії електропостачання. Без електроживлення залишається насосна станція третього підйому каналу Сіверський Донець - Донбас. Без водопостачання залишилися 37 923 жителі. Зокрема, у населеному пункті Торецьк (28 336 жителів), Залізне (2899 жителів), Північне (5768 жителів), Південне (750 жителів), Щербинівка (170 жителів), 12 дитячих садочків, 15 закладів загальної середньої освіти, 12 лікарень, 1 територіальний центр соціального обслуговування, 18 котелень (Торецьк, Північне)", - зазначили у пресслужбі ООС.

Крім того, зупинено 5 котелень. Без теплопостачання залишилось 77 будинків, 4899 жителів.

За даними пресслужби ООС, 27 березня у Донецькій області евакуювали 19 осіб з Новогродівки, Авдіївки, Очеретиного, у Луганській - 513 осіб з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної.

Всього з 24 лютого року з населених пунктів Луганської області евакуйовано близько 15 463 осіб, Донецької області - близько 5839 осіб.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-