Окупаційна влада Енергодара готує примусове вивезення людей до росії

Окупаційна влада Енергодара готує примусове вивезення людей до росії

Укрінформ
Окупаційна влада Енергодара найближчим часом може запропонувати “зелені коридори”, але замість українських міст людей можуть примусово відправити до рф. 

Про це у Телеграмі попереджає Енергоатом, передає Укрінформ.

“Окупаційна влада Енергодара найближчим часом може запропонувати мешканцям міста «зелені коридори» для нібито евакуації в Запоріжжя або Дніпро. Просимо обережно ставитись та не довіряти подібним оголошенням”, - йдеться у дописі.

В Енергоатомі припускають, що така «евакуація» може завершитись примусовим вивезенням до росії, як це було з мешканцями Маріуполя.

Також у відомстві зазначили, що вся офіційна інформація щодо "зелених коридорів" є лише в офіційних повідомленнях віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Раніше повідомлялось, що в Енергодарі з’явилася самопроголошена “народна рада”, яку очолив депутат від ОПЗЖ Андрій Шевчик.

Кілька днів тому окупанти викрали на блокпосту першого заступника міського голови Івана Самойдюка. Наразі немає інформації щодо місця знаходження чоловіка.

24 лютого розпочалося масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-