На Запоріжжі на час війни заборонили навігацію маломірних суден

На Запоріжжі на час війни заборонили навігацію маломірних суден

Укрінформ
На території Запорізької області на час війни забороняється навігація маломірних суден, а також є обмеження щодо рибальства.

Про це повідомляється у Телеграмі Запорізької ОВА, передає Укрінформ.

“З метою недопущення переміщення ворожих російських військ на водних об’єктах області розпорядженням обласної військової адміністрації від 26.03.2022 № 134 «Про заборону навігації для маломірних суден та вилову водних біоресурсів на водних об’єктах у межах Запорізької області на час воєнного стану» забороняється всім юридичним і фізичним особам переміщення маломірних суден на водних об’єктах області”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що зазначені обмеження необхідні задля виконання завдань щодо оборони території області з боку Збройних сил України та Національної гвардії України.

Також додається, що заборонено рибальство у Каховському та Дніпровському водосховищі, річці Дніпро, а промислове та любительське рибальство на інших водних об’єктах - ставках, озерах, малих річках - дозволено.

“Існує вірогідність розміщення ворогом мін на водних об’єктах та мінування прибережних територій. Тому жителі області мають усвідомлювати, що на тимчасово окупованих територіях шляхи під’їзду та узбережжя ставків та малих річок можуть бути небезпечні. Тому заради безпеки життя варто утриматись від їх відвідання”, - додали в ОВА.

Обласна військова адміністрація звертає увагу на необхідність неухильного дотримання цієї заборони.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-