На Київщині від артобстрілів загинули троє мирних жителів, шестеро - поранені

На Київщині від артобстрілів загинули троє мирних жителів, шестеро - поранені

Укрінформ
У Київській області внаслідок обстрілу російськими загарбниками вбиті троє та поранені шестеро людей, зруйнована пам’ятка архітектури - дерев'яна церква другої половини XIX століття.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва окружних прокуратур Київщини здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, від артилерійських ударів військ загарбників по селах Тарасівка, Требухів та Шевченкове Броварського району, а також міста Буча загинуло троє та поранено шестеро мирних жителів", - ідеться у повідомленні.

Війська рф відкрили вогонь з артилерійської та автоматичної зброї по багатоквартирних і приватних будинках у селі Андріївка Бучанського району, Бучі, Ірпеню, Петропавлівській Борщагівці та селах Тарасівка, Требухів, Лук’янівка і Шевченкове Броварського району. Ворожими снарядами пошкоджено або повністю зруйновано житло громадян.

Обстрілюють загарбники і населені пункти у Фастівському та Вишгородському районах.

"Російські ворожі війська знищують пам’ятки архітектури. Так, у селі Лук'янівка Броварського району окупанти зруйнували храм Вознесіння Господнього – пам'ятку української дерев'яної архітектури 2-ї половини XIX століття", - зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня на Київщині російські загарбники обстріляли електричку Шепетівка-Київ, одна людина постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-