У Славутичі є поранені внаслідок розгону загарбниками проукраїнського мітингу

У Славутичі є поранені внаслідок розгону загарбниками проукраїнського мітингу

Фото
Укрінформ
Російські військові пострілами та світлошумовими гранатами намагалися розігнати проукраїнський мітинг у Славутичі, внаслідок чого є поранені особи.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою, скандуючи «Славутич - це Україна», «Слава Україні», та розгорнули великий державний прапор. Під час мітингу рашистські військові стріляли у повітря та кидали світлошумові гранати в людей. Поранення отримали мирний житель та представники територіальної оборони», - уточнила омбудсмен.

Вона підкреслила, що терор мирних жителів - це воєнний злочин, визначений статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

«Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі засоби санкційного тиску на державу-терориста РФ для припинення військового вторгнення в Україну та звільнення всіх українських міст і селищ», - заявила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 березня російські війська викрали мера Славутича Юрія Фомічева та захопили лікарню. Пізніше його звільнили, і він разом з жителями міста взяв участь в проукраїнському мітингу на головній площі Славутича. Загарбники покинули центр Славутича та стоять на околицях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-