Росіяни вимагають, щоб зі Славутича прибрали поліцію – Денисенко

Росіяни вимагають, щоб зі Славутича прибрали поліцію – Денисенко

Укрінформ
Ситуація навколо Славутича, на околицях якого стоять російські військові, вимагаючи, щоб місто залишила Національна поліція, є складною і невизначеною.

Як передає Укрінформ, про це сказав під час національного телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Росіяни вимагають, щоб з міста прибрали поліцію, але ми розуміємо, що після цього підуть і наступні вимоги. Тобто традиційно вони заходять нібито з м’якшими речами, а потім починають дуже часто вимагати ті речі, які неприпустимі взагалі в будь-якому нормальному житті. Ситуація насправді дуже напружена, дуже складна», - підкреслив Денисенко.

Він додав, що місто, по суті, знаходиться в кільці російських окупантів, але без жителів Славутича неможливо забезпечувати життєдіяльність об’єкта «Укриття» і Чорнобильської АЕС, і які плани у росіян, до кінця поки не зрозуміло.

Радник міністра вважає, що дуже тяжко щось прогнозувати після того, як окупанти підривали снаряди біля першого енергоблоку, після того, як відключали від електроенергії насоси охолодження на сховищі в Чорнобильській АЕС.

За його словами, зараз уточнюється інформація щодо постраждалих під час масового мітингу в центрі Славутича, де були постріли в повітря і світлошумові гранати.

«Зараз ми уточнюємо інформацію стосовно того, чи хтось постраждав і яка зараз ситуація», - зазначив Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 березня російські війська викрали мера Славутича Юрія Фомічева та захопили лікарню. Пізніше його звільнили, і він разом з жителями міста взяв участь в проукраїнському мітингу на головній площі Славутича. Загарбники залишили центр Славутича та стоять на околицях.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-