Російські війська обстріляли Боярку - пошкоджені будинки, є поранені

Російські війська обстріляли Боярку - пошкоджені будинки, є поранені

Фото
Укрінформ
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через обстріл росією Боярки у Київській області, внаслідок якого поранено 4 мирних жителів, серед них дитину.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі Київська обласна прокуратура.

«Фастівська окружна прокуратура розпочала кримінальні провадження за фактом обстрілу окупаційними військами міста Боярка. Дії військових РФ кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни – ст. 438 КК України», - уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, 26 березня військовослужбовці збройних сил рф відкрили вогонь по місту Боярка. Внаслідок застосування зброї, за попередньою інформацією, поранення отримали 4 особи, серед яких неповнолітня дитина.

Крім того, серед пошкодженої загарбниками інфраструктури - багатоповерховий та приватні житлові будинки, гаражі та інші об’єкти нерухомості.

«Такі дії російських військ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення та суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», - підкреслили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-