Мер Чернігова просить евакуювати з міста 44 важко поранених: Якщо людей не вивезти - вони помруть

Мер Чернігова просить евакуювати з міста 44 важко поранених: Якщо людей не вивезти - вони помруть

Укрінформ
У Чернігові перебуває 44 важкопоранені людини — серед них військові, цивільні й діти, які можуть не вижити, якщо їх не вивезти до Києва.

Про це під час пресконференції повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, передає Укрінформ.

“Чернігів перебуває в оперативному оточенні. Автомобільний міст через Десну розбомблено. Пішохідний міст прострілюється. Відтак 44 важкопоранені людини, серед яких військові, цивільні й троє дітей, можуть загинути, якщо їх не вивезти до Києва. Великих гуманітарних коридорів уже не буде. Мова може йти лише про евакуацію невеликих груп”, - сказав міський голова Чернігова.

За словами Атрошенка росіяни свідомо здійснюють обстріли цивільної інфраструктури й лікарень зокрема.

“Вони свідомо стерли з лиця землі районну лікарню в місті, кинувши туди 500-кілограмову бомбу. Їхній льотчик, якого було збито, літав на малих висотах і бачив, куди він кидає бомби. Однак і зараз вони продовжують це робити”, - розповів Атрошенко.

Мер Чернігова окремо звернувся до німецького уряду, закликавши не купувати російський газ, бо гроші з цього контракту йдуть на закупівлю російської зброї, з якої нищиться німецьке військове кладовище часів Другої світової війни.

Атрошенко висловив упевненість, що Чернігів і Україна вистоять, а росія — розвалиться після цієї війни.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-