Російські військові викрали мера Славутича та захопили лікарню

Російські військові викрали мера Славутича та захопили лікарню

Фото, відео
Укрінформ
Російські загарбники кидають світлошумові гранати у мирних жителів, які вийшли на проукраїнський мітинг у Славутичі. Мер міста Славутич Юрій Фомічів викрадений російськими військовими.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

"Російські окупанти вторглися в місто Славутич та захопили міську лікарню. Жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою. Вони збираються на головній площі та скандують «Славутич - це Україна», «Слава Україні». Розгорнуто великий державний прапор. Загарбники відкрили вогонь в повітря. Кидають світлошумові гранати у натовп", - повідомив він.

За словами Павлюка, жителі не розходяться, навпаки їх стає більше. Люди почали рух до захопленої лікарні.

За останньою інформацією, мер міста Юрій Фомічів викрадений загарбниками. Міська рада у повному складі продовжує роботу.

Як повідомлялося, в оточеному ворожими силами Славутичі люди вийшли на мітинг проти загарбників.

Чорнобильська атомна електростанція, де працюють і мешканці Славутича, була захоплена російськими загарбниками ще 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Олександр Павлюк / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-