Поліція викрила двох людей на шахрайстві на військових потребах

Поліція викрила двох людей на шахрайстві на військових потребах

Укрінформ
На Запоріжжі кіберполіція викрила жінку у шахрайстві під виглядом продажу військової амуніції.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі пресслужба Нацполіції України (НПУ).

«​​Фігурантка у соцмережах розміщувала оголошення про продаж товарів для військових - рукавиць, наколінників, розвантажувальних жилетів тощо. Однак, отримавши передплату від клієнтів, зловмисниця зникала. 24-річна жителька с. Петрівське ошукала понад 20 громадян, котрі хотіли придбати амуніцію для українських військових», - уточнюється у повідомленні.

За даними поліції, жінка отримувала від замовників передплату 200-800 гривень на банківську картку, але жодного товару клієнтам не надсилала.

«Ще деякий час зловмисниця підтримувала зв’язок із покупцями, однак врешті блокувала. Отримані гроші шахрайка витрачала на власні потреби», - поінформували у НПУ.

Слідчі Запорізького районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також поліцейські затримали за шахрайство на військових потребах жителя Кривого Рогу - чоловік встиг ошукати близько 20 людей на суму 80 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що житель Кривого Рогу у Телеграмі розмістив оголошення про продаж лiкарських засобiв, бронежилетiв та iншої вiйськової амунiцiї.

«Замовникам ставив умову про передоплату в сумі 2-3 тис. гривень, після чого переривав зв’язок з покупцем і товар не відправляв. Поліцейські встановили 23-річного жителя м. Кривий Ріг, який безпосередньо розміщував оголошення та привласнював гроші. Для цього використовував мобільні телефони та банківські картки, які вилучили при обшуку», - уточнюється у повідомленні.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про вручення фігуранту повідомлення про підозру.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-