В Івано-Франківську СБУ викрила агітаторку за «відновлення срср»

В Івано-Франківську СБУ викрила агітаторку за «відновлення срср»

Укрінформ
В Івано-Франківську СБУ викрила агітаторку за «відновлення срср». У соцмережах жінка обстоювала ідею повернення до сталінської конституції 1936 року.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Мешканка обласного центру, 1978 р.н., під різними псевдонімами вела у соцмережах агітацію «за оновлений срср». Заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності. Адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє, де розміщувався деструктивний контент. Обстоювала ідею «одного народу росії-руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року», - повідомляє обласне управління СБУ.

За їхньою інформацією, під час обшуку у жінки вилучили техніку з доказами протиправної діяльності і, крім українського, ще й паспорт громадянки російської федерації.

«24 лютого, в день початку повномасштабного нападу рф на Україну, фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни», - зазначають в управлінні СБУ.

Затриманій повідомлено про підозру за ст. 436-1 Кримінального кодексу України. На прихильницю «совка» очікує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-