На Херсонщині без води та світла лишаються 83 населених пункти

На Херсонщині без води та світла лишаються 83 населених пункти

Укрінформ
У тимчасово захопленій Херсонщині 83 населених пункти поки лишаються без світла та води, у деяких селах також немає газопостачання.

Про це у Фейсбуці повідомила Херсонська обласна адміністрація, передає Укрінформ.

«Без електро- та водопостачання - 83 населені пункті області або 53680 осіб. Від відсутності газопостачання потерпає 5660 осіб в області: більшість з них це в с. Посад-Покровське, с. Правдине, Таврійськ, с. Нова Зоря та с. Олександрівка Станіславської ОТГ та ін.», - йдеться у дописі.

В облдержадміністрації повідомляють, що відновлення електропостачання на півночі області тимчасово не можливе у зв'язку зі значною присутністю загарбників.

Зокрема, в селах Східне і Загорянівка Музиківської ТГ після обстеження електромереж працівники АТ «Херсонобленерго» з’ясували , що підстанція повністю зруйнована внаслідок артобстрілів. А в Високопільській територіальній громаді ремонт електромереж намагаються здійснити своїми силами, хоча їм постійно перешкоджають. Тут відсутнє також водопостачання, оскільки водонапірні башти не працюють. Газ частково є (пошкоджено газопровід); багато зруйнованих державних установ та приватних будівель. Також в громаді відсутній Інтернет та частково зв'язок через зруйновану вежу Київстару.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-