У Генічеську російські загарбники намагаються підкупити населення рублями

У Генічеську російські загарбники намагаються підкупити населення рублями

Укрінформ
Окупанти почали підкуповувати населення Генічеська рублями, прокуратура відкрила кримінальну справу за статтею про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

Про це у Фейсбуці повідомила Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За даними слідства, на території міста Генічеськ Херсонської області окупанти видають місцевим мешканцям імовірні кошти - рублі. Такі папірці загарбники роздають місцевим у розмірі 10 тисяч на одну особу. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці вживають заходи для встановлення причетних осіб до вказаних незаконних дій та притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області з квітня російські окупанти планують вводити в обіг рублі. Зі слів депутата облради Сергія Хланя, окупанти будуть змушувати приймати рублі в магазинах і справа може дійти до рублевих зарплат у діючих бюджетних та комунальних установах окупованих територій Херсонщини.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-