Росіяни у Херсоні пограбували квартиру Катерини Гандзюк

Росіяни у Херсоні пограбували квартиру Катерини Гандзюк

Фото
Укрінформ
Російські агресори пограбували херсонську квартиру активістки Катерини Гандзюк, яка загинула у 2018 році.

Як передає Укрінформ, про це спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» повідомляє у Фейсбуці.

«Рашисти обікрали та пошкодили квартиру Каті Гандзюк у Херсоні. Виламали двері «іменем російської федерації» та зазначали, що ця квартира є «об’єктом, який загрожує «расійскай гасударствєннасті». Мабуть, їхній «гасударствєннасті» загрожували особисті речі Каті, її книги, кімната, куди вона майже 4 роки не заходила. Більш за все «расійскай гасударствєннасті» загрожували цінні речі з Катіної квартири - прикраси, техніка, меблі та продукти», - ідеться в повідомленні.

У спільноті зауважили, що чудово розуміють, чому саме загарбники воюють з Гандзюк, яка загинула більш як три років тому. «Для маленького Херсона, який зараз бореться проти російської окупації, Катя була і є символом боротьби за правду, національні цінності та справедливість. росії потрібно знищити всі символи, показати свою вищість, показати, що сила значить більше, аніж справедливість. Але грабувати квартиру, де мешкала Катя і в якій зараз мешкає її самотній батько - це не про силу. Це про відчай русні, їхній страх перед українським Херсоном та сміливими містянами», - сказано в повідомленні.

«Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це «об’єкт, який загрожує російській державності», - розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.

Обшуки в помешканні тривали понад три години. Свідки розповіли, що з квартири винесли декілька мішків із речами.

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 років позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-