На Харківщині загарбники схиляють колаборантів до кіднепінгу

На Харківщині загарбники схиляють колаборантів до кіднепінгу

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Харківській області колаборанти за вказівками російських загарбників викрадають дітей.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомляє в Телеграмі.

"На частині Харківщини, яку зайняли рашистські війська, щоб тероризувати місцевих жителів, загарбники схиляють колаборантів до кіднепінгу", - ідеться в повідомленні.

Так, за даними правоохоронців, особи, які погодилися працювати на загарбників, викрали дітей у жителя одного з міст Харківської області.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, загарбникам донесли, що чоловік має зброю, зібрану на місцях бойових дій, тож росіяни відправили місцевих колаборантів розібратися. Господаря дому експропріатори не знайшли, тому за узгодженням із російськими офіцерами забрали двох його неповнолітніх синів.

Як з'ясувалося, їх батько саме виїхав в інший населений пункт за гуманітарною допомогою, щоб прогодувати піврічного онука.

«Посіпаки загарбників почали по телефону шантажувати чоловіка. Той зізнався, що справді знайшов попід дорогою один автомат, який готовий віддати за дітей. Колаборанти відповіли, що за один автомат віддадуть лише одного сина або "доведеться домовлятися"», - розповіли в МВС.

В міністерстві зауважили, що цей випадок є черговим доказом того, що росія зневажає правила ведення війни та грубо порушує норми міжнародного права, а злочини, які вчиняє рф, співмірні зі злочинами гітлера.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна направила позов проти рф до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-