У громаді на Тернопільщині розробили пам’ятку для переселенців

У громаді на Тернопільщині розробили пам’ятку для переселенців

Укрінформ
У Бучацькій територіальній громаді на Тернопільщині розробили пам’ятку для внутрішньо переміщених осіб, щоб допомогти їм у вирішенні невідкладних питань.

Про це повідомляє Бучацька міськрада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Пам’ятка враховує найрізноманітніші потреби внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, вона містить телефони гарячої лінії Бучацької міської ради, за якими можна отримати інформацію про наявність тимчасового житла в самому місті та в 36 селах, які входять до складу територіальної громади», - йдеться у повідомленні.

Також у пам’ятці вказано телефони, за якими можна отримати консультацію про те, як здійснити реєстрацію в місцевих органах влади, стати на військовий облік, отримати гуманітарну допомогу, скористатися медичними, освітянськими послугами тощо.

За словами голови Бучацької міської ради Віталія Фреяка, з початку широкомасштабної російської агресії місцева територіальна громада прихистила понад 2,5 тис. вимушених переселенців.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Кам’янець-Подільський на Хмельниччині відкрили перший в Україні центр гігієни для внутрішньо переміщених осіб та обладнали його пральними і сушильними машинами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-