На Хмельниччині 7 парафій московського патріархату переходять до ПЦУ

На Хмельниччині 7 парафій московського патріархату переходять до ПЦУ

Укрінформ
На Хмельниччині з початку війни 7 парафій, які раніше входили до УПЦ московського патріархату, переходять до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«Релігійні громади Української православної церкви МП на Хмельниччині від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України активно подають документи на перехід до Православної церкви України. Дві територіальні громади уже подали документи на приєднання до ПЦУ, п’ять благочинь оприлюднили такі заяви й звернення в соціальних мережах», - зазначив начальник відділу національностей та релігій обласної військової адміністрації Дмитро Баланюк.

Зазначається, що вперше служба Божа прозвучала українською мовою у храмі села Олексіївка Старосинявської громади. Там перейти до ПЦУ вирішили парафіяни. Настоятель храму, що правив там 22 роки, рішення громади не оскаржував і відкрив храм для служби.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-