У захопленому загарбниками Енергодарі більшість депутатів склали повноваження

У захопленому загарбниками Енергодарі більшість депутатів склали повноваження

Укрінформ
Більшість депутатів Енергодарської міської ради склали повноваження, аби не допустити створення «народних республік» на території міста під контролем країни-агресора.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

“23-24 березня більшість депутатів Енергодарськоі міської ради 8 скликання від партій «Слуга народу», «Європейська солідарність», «За майбутнє», «Нова політика» та частина депутатів від колишньої партії ОПЗЖ склали свої повноваження. Частину цих заяв можна було побачити в Інтернеті. Але всі без винятку направлені до відповідного органу”, - йдеться у дописі.

Орлов назвав таке рішення “непростим, але виваженим”, адже депутати не можуть сумлінно та ефективно, в рамках діючого законодавства України, виконувати свої обов’язки.

“Для недопущення використання їх голосів під примусом - для створення будь-яких незаконних «народних республік» на території м. Енергодар під керуванням країни-агресора, а саме така тенденція з боку окупантів прослідковується в місті в останні дні, кожним особисто було прийнято таке рішення”, - додав мер.

Всі депутати, які склали свої повноваження, надалі продовжать займатися громадською роботою. Щодо фінансування захищених статей витрат (заробітна плата працівникам комунальних підприємств та бюджетної сфери, комунальні послуги), то воно і надалі буде здійснюватися за умови роботи Державного казначейства України.

Як повідомлялось, місто атомників Енергодар тимчасово захоплено загарбникам. Кілька днів тому був викрадений перший заступник міського голови Іван Самойдюк. Запорізька АЕС працює також під контролем російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-