Івано-Франківська обласна рада вдруге звернулась до міжнародної спільноти про негайне закриття неба над Україною

Івано-Франківська обласна рада вдруге звернулась до міжнародної спільноти про негайне закриття неба над Україною

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської обласної ради вдруге звернулись до світової спільноти щодо негайного закриття повітряного простору над Україною.

Текст звернення Івано-Франківська обласна рада оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За час, що минув від нашого попереднього прохання і з причини відсутності позитивної реакції на нього, в Україні від авіанальотів російської авіації та від крилатих ракет різного способу базування, в тому числі і сучасних надзвукових, майже вщент зруйновані українські міста Харків, Чернігів, Маріуполь, Волноваха, Суми, Мелітополь та інші. Агресор планомірно знищує древній Київ. Цілеспрямовано ліквідовується цивільна інфраструктура, гинуть тисячі громадян України, зокрема за цей час загинула 121 українська дитина, а ще 167 отримали поранення», - йдеться у зверненні депутатів облради.

Тут наголошують, що нині представники кремлівської влади все частіше погрожують застосуванням проти України та її західних союзників хімічної, біологічної й ядерної зброї. Не прогнозованими залишаються й сценарії використання ядерного потенціалу захоплених українських атомних електростанцій.

«Все це становить апокаліптичну загрозу не тільки для України, але й для всього світу. В разі її здійснення кожен із лідерів західного світу, який сьогодні утримувався від рішучих дій, що могли б запобігти цій катастрофі, ввійде в історію із навічно заплямованим іменем й буде нести відповідальність за всі теперішні і за ще більші потенційні людські втрати не тільки перед людським судом, але й перед судом Всевишнього», - наголошується у зверненні.

Відомо, що своє друге звернення щодо закриття неба над Україно депутати облради скерували до президента США Джозефа Байдена, прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, президента Франції Еммануеля Макрона, федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Перше звернення щодо закриття українського неба було підписане керівництвом Івано-Франківської облради 5 березня.

Учора ввечері депутати провели чергову сесію обласної ради без прямої трансляції по телебаченню та без оприлюднення інформації про час її проведення.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Івано-Франківської обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-