Загарбники вимагають від журналістки Залізецької повернутися до Мелітополя

Загарбники вимагають від журналістки Залізецької повернутися до Мелітополя

Укрінформ
Загарбники, які взяли в заручники 75-річного батька журналістки Світлани Залізецької, шантажують її, вимагаючи повернутися до Мелітополя.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко, передає Укрінформ.

«Мелітопольській журналістці, члену НСЖУ, головному редакторові видання «Главная газета Мелитополя» і «Ріа-Мелітополь» Світлані Залізецькій зателефонували окупанти, щоб вимагати її повернення до Мелітополя. При цьому вони дали змогу журналістці почути 75-річного батька, якого окупанти взяли у заручники вранці після обшуків у помешканні доньки», - написав Томіленко.

За словами Залізецької, їй зателефонували з незнайомого номера, і вона почула батьків голос. Чоловік сказав, що його тримають у підвалі. На запитання журналістки, чого окупанти домагаються, їй відповіли: «Чтобы ты была рядом».

Журналістка попросила батька триматися і терпіти. Повертатися до Мелітополя вона не планує, але сподівається, що через розголос загарбники не знущатимуться з невинної літньої людини та відпустять Йосипа Залізецького додому.

Національна спілка журналістів України висловила повну солідарність зі Світланою Залізецькою і вимагає негайно звільнити батька журналістки та припинити репресії проти працівників ЗМІ на територіях, де тимчасово присутні загарбники.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня вранці російські військові вдерлися до будинку мелітопольської журналістки Світлани Залізецької, провели обшук приміщень та захопили у заручники її 75-річного батька.

Фото: ФБ Сергія Томіленка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-