Із Луганщині до західних областей сьогодні евакуювали близько 650 людей

Із Луганщині до західних областей сьогодні евакуювали близько 650 людей

Фото
Укрінформ
До західних областей сьогодні евакуйовано близько 650 мирних мешканців Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Близько 650 жителів Луганщини евакуйовані сьогодні до західних областей. Відносне дотримання режиму «тиші» з боку росії дозволило вивезти людей навіть звідти, куди важко було доїхати у найтихіші години березня», - написав очільник області.

Він зазначив, що близько 80 людей вдалося евакуювати з Гірської громади.

«Селище Нижнє потерпало від «Градів» рф і лишилося інфраструктури одним з перших на Луганщині. Вже вдруге поспіль забрали 50 людей з майже оточеної Кремінної. Через постійні ранкові обстріли під питанням був «коридор» з Лисичанська, однак 160 місцевих жителів вже очікують на потяги на Донеччині. 98 людей з Сєвєродонецька вирушають на дизелі із Новозолотарівки, ще 150 автобусом рушили до Донеччини», - пояснив Гайдай.

Він нагадав, що також одними з перших сьогодні вивезли 80 жителів Рубіжного, а пізніше евакуювали звідти ще 20 бажаючих.

«Багато хто, дякуючи гуманітарному коридору, скористався можливістю виїхати на власних автівках», - додав керівник ОВА.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. Відтоді щонайменше 10 мільйонів українців були змушені залишити свої домівки, з них понад 3,5 млн виїхали з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-