До Запоріжжя за добу прибули 15 автобусів та близько 200 автомобілів з мешканцями Маріуполя

До Запоріжжя за добу прибули 15 автобусів та близько 200 автомобілів з мешканцями Маріуполя

Відео
Укрінформ
З Бердянська до Запоріжжя прибула колона з 15 автобусів та близько 200 приватних автомобілів із маріупольцями. Відстань у 200 кілометрів люди подолали за 10 годин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 10 годин йшли. На всіх блокпостах важко було. Усіх чоловіків виводили з автобусів, перевіряли паспорти, татуювання. Тяжка дорога. Слава богу, у Василівці швидко пропустили. Коли до Запоріжжя під'їжджали, то легше стало, розуміли, що майже на місці", - розповідають водії одного з автобусів Леонід та Анатолій.

Вони працюють у Павлограді, возять шахтарів на роботу. Маріупольців евакуювали сьогодні вдруге, вперше робили це минулого тижня.

"Сьогодні в автобусі було 46 людей, а взагалі він розрахований на 30 сидячих та 20 стоячих пасажирів, але тут же речі у людей. Люди, коли сіли в автобус, то видихнули. Дорогою розповідали, хто скільки бомбардувань пережив. У нас у самих і діти, й онуки. Скажуть ще їхати - поїдемо", - наголошують водії.

У Запоріжжі людей зустрічали в інформаційному хабі. Усіх прибулих волонтери реєструють, дають гарячу їжу та воду. У хабі також є теплі речі, взуття, працюють психологи.

Серед сотень людей у ​​хабі була й родина із 2-місячним хлопчиком Ярославом. Місяць вони жили у підвалі: снаряд потрапив до їхнього будинку, квартири зруйновано. Люди намагалися виїхати два тижні, і нарешті це вийшло. У середу вони вирушать до родичів до Вінниці.

Також із Бердянська до Запоріжжя вивезли 38 сімей з дітьми-інвалідами з Маріуполя.

Транспорт із маріупольцями прибуває до Запоріжжя щодня. За сім днів у місто прибуло понад 30 тисяч осіб (кожна четверта - дитина), щодня приїжджає понад 4000 осіб.

Як повідомлялось, віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що 22 березня на власному транспорті з Маріуполя до Запоріжжя змогли виїхати 5926 людей. Окрім того, з Бердянська евакуйовано 1100 маріупольців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-