З Маріуполя за добу змогли виїхати майже шість тисяч людей - Верещук

З Маріуполя за добу змогли виїхати майже шість тисяч людей - Верещук

Відео
Укрінформ
На власному транспорті з Маріуполя до Запоріжжя сьогодні змогли виїхати 5926 осіб.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні забезпечували роботу гуманітарного коридору для евакуації маріупольців. З міста Бердянськ було евакуйовано 1100 маріупольців. Зараз вони вже у безпеці в місті Запоріжжя. Також гуманітарним коридором з Маріуполя до міста Запоріжжя сьогодні дісталися 5926 людей на власному транспорті», - сказала Верещук.

Вона зазначила, що до Бердянська завезли гуманітарну допомогу - продукти й медикаменти.

Віцепрем'єр також наголосила, що російські війська порушили домовленості й не пустили автобуси для евакуації маріупольців з селища Нікольське та села Мелекіне. За її словами, 11 автобусів та дві машини Державної служби надзвичайних ситуацій були захоплені на російському блокпості на в’їзді у Мангуш та виведені у невідомому напрямку. Окупанти захопили чотирьох представників ДСНС та 11 водіїв.

Верещук поінформувала, що сьогодні доїхали до Бердянська 24 автобуси, які завтра о 9-й годині почнуть забирати людей у пункті збору біля міського спорткомплексу. Разом з автобусами в місто завезли дві вантажівки з гуманітарною допомогою та два борошновози.

За словами урядовиці, зранку із Запоріжжя планується відправлення додаткових автобусів та бензовоза з пальним для дозаправки автомобілів маріупольців у Бердянську. Також у Бердянську працюють штаби, де евакуйованим надається вся необхідна допомога.

Як повідомлялося, біля Мангуша, що під Маріуполем, представники так званої «днр» захопили колону евакуаційних автобусів, які рухалися погодженим гуманітарним коридором.

Ірина Верещук закликала президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Петера Маурера сприяти звільненню захопленої колони.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-