У Запоріжжі від ворожих обстрілів укривають мішками з піском пам'ятники

У Запоріжжі від ворожих обстрілів укривають мішками з піском пам'ятники

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтери, історики та музейні співробітники укривають пам'ятники від ворожих обстрілів. Малі архітектурні форми обкладають мішками з піском, щоб уберегти від руйнувань.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник крафтових музеїв Михайло Мордовський.

“У Запоріжжі не так багато пам'ятників, і за умов війни ці малі архітектурні форми не захищені. Щоб зберегти те, що маємо, виникла ідея вкрити пам'ятники”, - каже Мордовський.

Волонтери надали техніку, співробітники музею – закупили мішки, а городяни – наповнили їх піском.

У Запоріжжі від ворожих обстрілів укривають мішками з піском пам'ятники / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

На сьогодні вже вурили два пам'ятники легендарним запорізьким спортсменам - Леоніду Жаботинському та Якову Пункіну. Вони встановлені у центрі Запоріжжя.

Наразі триває робота з "оборони" пам'ятника російському композитору Михайлу Глінці. Це один із найбільших пам'ятників Запоріжжя, він встановлений біля входу до концертної зали філармонії, яка також носить ім'я композитора.

“Пам'ятник встановлений у середині ХХ століття, був відлитий тоді ще у Ленінграді та привезений до Запоріжжя. Він дуже великий і є одним із найцінніших культурних пам'ятників Запоріжжя”, - акцентував Мордовський.

Бронзового Глінку також укутають мішками.

У планах волонтерів – врятувати менонітський меморіал на Хортиці. Запорізький обласний краєзнавчий музей, якому нещодавно виповнилося 100 років, також укрили мішками.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях на архітектурні пам'ятки почали встановлювати спеціальний захист, який допоможе врятувати їх від наслідків можливих обстрілів та бомбардувань. Для цього використовують водонепроникні та вогнетривкі матеріали, які активістам передали з Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-