У Херсоні на мітингу кричали загарбникам «Раби!» і «Чорнобаївка!» - росіяни силою розганяли людей

У Херсоні на мітингу кричали загарбникам «Раби!» і «Чорнобаївка!» - росіяни силою розганяли людей

Укрінформ
У Херсоні люди знову вийшли на мирний мітинг проти російської агресії, і російські військові знову використали проти них силу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляють херсонці.

Люди проголошували: «Одна єдина Соборна Україна!», «Слава воїнам ЗСУ!», «Слава Україні!», «Україна – понад усе!», «Херсон – це Україна!», «Разом нас багато – нас не подолати!».

Вони виголошували «Раби!», «Орда!», «Домой!», «Окупанти!», звертаючись до російських агресорів.

Російські агресори наказали херсонцям розійтися і попередили, що будуть затримувати тих, хто не послухається, коментують херсонці-учасники мітингу у відеотрансляціях.

Проте люди кричали у відповідь: «Чорнобаївка!» та вимагали: «Верните людей!» (затриманих на акції 21 березня, коли війська рф обстріляли мирну акцію у Херсоні).

Російські агресори вишикувалися ближче, ніж на попередніх акціях. Вони перегородили частину площі Свободи, перед будівлею ОДА/облради, з якої зняли Державний прапор України і яку окупували. Російські військові стали так, щоб відділити мітингарів від монумента загиблим в АТО/ООС херсонцям.

Потім люди повідомляють, що російські окупанти знову використали силу для розгону мітингу. З відео видно, що людям важко дихати.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні на площі Свободи щодня відбуваються мирні акції проти російських окупантів. 21 березня на мітингу російські військові застосували зброю проти людей, які протестували проти російської агресії. Російські агресори застосували світлошумові та газові гранати проти мітингувальників.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-