В Одесі затримали двох зрадників, які намагались передати ворогу дані про позиції ЗСУ

В Одесі затримали двох зрадників, які намагались передати ворогу дані про позиції ЗСУ

Укрінформ
В Одесі військовослужбовці затримали двох зрадників, які намагались передати окупантам дані про позиції Національної гвардії і Збройних Сил України та проникнути на закриту територію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці пресслужба НГУ.

«Під час несення служби на одному з блокпостів військовослужбовці помітили двох громадян, що намагались оминути позиції оборони і потрапити на закриту територію. Зупинивши чоловіків, нацгвардійці вирішили перевірити документи, які посвідчують особу, та мобільні телефони. Під час огляду одного з телефонів було виявлено домовленість з представниками країни агресора, де просили надати інформацію про місцезнаходження бойових позицій та блокпостів Національної гвардії та Збройних сил України, за що надано грошові переводи з боку росії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обох зрадників гвардійці передали працівникам територіального відділу поліції.

Крім того, бійці НГУ виявили в Одеській області ще двох чоловіків, які намагались перетнути блокпост на автомобілі марки Shkoda Fabia і мали при собі декілька паспортів РФ і України, а також приблизно 25 тис. дол. готівкою, блокноти та карти з помітками, де перебували. Надати пояснення, для чого і куди їхали, вони надати не змогли.

Обох чоловіків військовослужбовці НГУ передали працівникам СБУ.

Як повідомлялося, 19 березня СБУ затримала на Одещині пособника окупантів, який збирав інформацію про місця розташування підрозділів Збройних Сил України та блокпостів тероборони і надсилав ворогу через спеціально створений Teлеграм-канал. Йому оголосили підозру за ознаками ч. 1 ст. 258-3 (Сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-