У Чернігові залишилось орієнтовно 130 тисяч людей - міський голова

У Чернігові залишилось орієнтовно 130 тисяч людей - міський голова

Укрінформ
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поінформував, що у Чернігові на даний момент залишилось орієнтовно 130 тисяч людей, 150-155 тис. виїхало.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в інтерв’ю виданню Лівий берег.

"Точного підрахунку не ведемо, але – за моїми відчуттями – в місті лишається орієнтовно 130 тисяч людей. До війни було 285. Тож приблизно 150-155 тисяч людей виїхало", - повідомив Атрошенко.

За його словами, наразі в місті залишається дуже мало тих, хто реально може ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури, із цим є проблеми.

"Також із числа тих, хто залишився, значуща частина тих, хто просто сам не в змозі дати собі ради. Непоодинокі випадки: ще до війни літня людина захворіла на ковід чи будь-що інше, родичі привезли її до лікарні, почалася війна, родичі втекли, людина залишилась, і тепер медики мають її пильнувати. А медиків також небагато лишається, і вони теж із ніг падають, у нас поранених багато, лікарні обстрілюють, вибиті вікна, в приміщеннях холодно. Тому зараз ми думаємо, як евакуювати цих людей", - зазначив Атрошенко.

Він додав, що ще одна категорія – хворі, які потребують гемодіалізу.

"Ми вирішили системно цю проблему. Є геріатричний будинок, який знаходиться без світла і тепла, який, по суті, потрібно евакуйовувати. Є хворі психоневрологічної лікарні, яких також важко зараз обслуговувати, не маючи електроенергії, тепла, води", - повідомив мер.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Атрошенко під час телевізійного звернення попросив українських волонтерів забезпечити місто генераторами, паливно-мастильними матеріалами та готівкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-