Військові рф викрали у Мелітополі трьох громадян Ізраїлю

Військові рф викрали у Мелітополі трьох громадян Ізраїлю

Укрінформ
Російські загарбники в Мелітополі викрали трьох громадян Ізраїлю: Тетяну Кумок та її батьків – Віру та Михайла Кумок.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Тому, хочу зауважити про Ізраїль. Якщо прямо і просто, Ізраїль не хоче сваритися з росіянами. Через це вони фактично призупинили безвіз із Україною та не дуже підтримують антипутінські санкції. Намагання ізраїльтян помирити нас із росіянами більше схожі на спробу переконати нас почесно капітулювати. Звісно, на таку позицію у політичної еліти Ізраїлю можуть бути певні свої геополітичні та економічні міркування. Але виходить, що ізраїльтяни досі погано знають українців, включаючи українських євреїв. Ми на коліна ніколи не станемо», - зазначила Верещук.

Вона підкреслила, що завжди вважала, що якраз ізраїльтянам не треба пояснювати: що таке війна, коли бомблять житлові квартали, коли обстрілюють гуманітарні колони, коли не пускають вантаж з водою та ліками до взятих в облогу міст, або коли просто викрадають цивільних як у цьому випадку з ізраїльською сім’єю в Мелітополі.

«А якщо Ізраїль все це розуміє, чому опосередковано підтримує росіян? Перед Другою світовою війною теж ніхто не хотів сваритися з гітлером. Думали, що біда їх якось омине. Але, так не буває. І я була переконана, що ізраїльтянам такі речі мають бути очевидними на генетичному рівні», - написала представниця уряду.

Тут не варто приховувати, підкреслила Верещук, українські євреї та інші українці розчаровані позицією та тональністю Ізраїлю в питанні українсько-російської війни. «Впевнена, що ізраїльський народ на боці України. Напевно, у політичного істеблішменту Ізраїлю ще є час стати на правильний бік, бо, скоріш за все, посередині стояти, зрештою, не вийде», - написала вона.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-