Загарбники готують «вибори» у захоплених населених пунктах Запорізької області

Загарбники готують «вибори» у захоплених населених пунктах Запорізької області

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники готуються до проведення «виборів» проросійської адміністрації у тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Продовжуючи незаконну діяльність на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області, в окремих населених пунктах загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Генштабу, з метою організації так званих “російських гумконвоїв” загарбники зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажних автомобілів КАМАЗ міністерства надзвичайних ситуацій рф. Подібні вантажівки використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Зазначене може свідчити про наміри росіян організувати подібні “гумконвої” до Запорізької області.

Також на території одного з населених пунктів цієї області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств російської федерації. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки.

Загалом, як підкреслили в Генштабі, російські війська, що діють на території України, відчувають гостру потребу в ремонті та відновленні пошкодженого озброєння і військової техніки.

Зазначається, що у зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва призупинено роботу підприємств корпорації “Уралзавод” і Челябинського тракторного заводу, які спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки для потреб збройних сил російської федерації.

Крім того, за даними Генштабу, продовжуються випадки дезертирства серед особового складу загарбницьких військ.

Так, у районі населеного пункту Гавронщина Макарівського району Київської області група російських військовиків заволоділа автомобілями місцевих жителів, перевдяглася в награбований цивільний одяг та виїхала у бік кордону з республікою білорусь.

Крім великих втрат безпосередньо під час бойових дій, фіксується також великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Також у Генштабі повідомили, що у Новій Каховці Херсонської області росіяни проводять перевірку документів на блокпостах міста з метою виявлення та затримання місцевих жителів, які брали участь в АТО/ООС.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-