У Херсоні на мирному мітингу війська рф застосували силу, є постраждалі

У Херсоні на мирному мітингу війська рф застосували силу, є постраждалі

Відео
Укрінформ
У Херсоні на мирному мітингу російські військові застосували силу проти людей, які протестують проти російської агресії. Є постраждалі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

«Сьогодні орки застосували насильство стосовно мирного мітингу в Херсоні, є постраждалі», - сказав Соболевський.

Він повідомив, що щонайменше одну людину російські агресори змогли затягнути до себе.

У розмові з агентством Соболевський пояснив, що ця людина стояла трохи осторонь, тому російські військові встигли її відтягнути.

Також, за словами першого заступника голови облради, є поранений, оскільки російські агресори застосували світлошумові та газові гранати проти мітингувальників. «Поранено в ногу дідуся, наклали джгут швидко, крові було багато. Викликали «швидку», – каже Соболевський.

Як повідомили агентству херсонці, які були присутні на мітингу, агресію російських військових викликали херсонці, які витирали змальований фарбою меморіал на площі Свободи. Цей меморіал присвячений Героям Небесної сотні та на ньому фотографії земляків, які загинули в АТО/ООС.

Також учасники акції повідомляють, що російські агресори схопили ще одну людину.

Стало відомо, що міський голова Херсона закликав херсонців берегти себе та пам'ятати, що у країні – війна.

Так Ігор Колихаєв прокоментував у Фейсбуці застосування сили російськими загарбниками проти мирних демонстрантів у центрі Херсона 21 березня.

«Щодо стрілянини в центрі. В мене були після інциденту херсонки, написали заяви. Я спробую якось втрутитись і щось зробити. Але ще раз звертаю вашу увагу на те, що я не поліція, і не прокуратура, і не СБУ, і не уряд України. Не питайте у мене, «коли все це закінчиться» і «куди ми котимося». Я-не-зна-ю», - написав міський голова.

Він попросив херсонців берегти себе, оскільки у країні війна.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні на площі Свободи щодня відбуваються акції проти російських окупантів.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-