В Енергодарі загарбники утримують віцемера і планують жорстоко розганяти мирний мітинг

В Енергодарі загарбники утримують віцемера і планують жорстоко розганяти мирний мітинг

Укрінформ
В Енергодарі російські загарбники продовжують утримувати першого заступника міського голови Івана Самойдюка, а людей, які виходять на мирні мітинги, планують розганяти зброєю і сльозогінним газом.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Енергодару Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Є підтверджена інформація, що російські війська, які вчора побачили єдність та силу духу енергодарців, сьогодні готуються особливо ретельно. Та вже з самого ранку формують чисельну за кількістю колону для використання жорстких силових методів захоплення та покарання людей. І мають вказівку використовувати зброю, сльозогінний газ та інші насильницькі методи проти мирного населення", – написав Орлов.

Він наголосив, що місцева влада не має морального права наражати мирних жителів міста на небезпеку. Планується, що сьогодні близько 14.00 та далі протягом дня акції на підтримку Енергодара пройдуть на всіх майданчиках в містах-супутниках АЕС.

"Просимо максимально підтримати і розповсюдити їх у соціальних мережах. Громадянська позиція змушує нас не стояти осторонь. Та ваше життя і безпека для міської влади були і залишаються на першому місці", – зазначив мер.

Щодо Самойдюка Орлов зауважив, що той все ще перебуває у неволі. А міська рада стоїть на своїй позиції: повноцінно функціонувати органи місцевого самоврядування можуть тільки у складі повної команди своїх фахівців. Самойдюк – невід’ємна і вкрай важлива частина цієї команди. Тому на всіх можливих рівнях проводиться робота і докладаються зусилля, аби повернути йому свободу.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Самойдюка викрали на російському блокпосту, коли той повертався до міста із Запоріжжя, звідки привіз гуманітарну допомогу.

20 березня понад півтори тисячі мешканців Енергодара зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби виступити проти свавілля російських загарбників та сказати, що місто назавжди залишиться українським. Коли люди почали розходитися, приїхали російські військові та намагалися захопити кількох учасників і запхати їх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону. Окупанти почали стріляти в повітря, потім поїхали геть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-