Начальник поліції Київщини розповів про базові елементи оборони міст

Начальник поліції Київщини розповів про базові елементи оборони міст

Інфографіка
Укрінформ
Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив сім базових елементів оборони міста.

Слайди він виклав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Згідно з оприлюдненою інформацією, основними елементами будь-якої оборони є: підготовка, гнучкість, безпека, операції на відстані, зрив планових дій, маневр, здатність мобілізуватися.

Зокрема, як зазначається, щойно захисник вирішує битися, він має почати планувати та організовувати міську територію відповідно до своїх планів.

«Міські захисники ніколи не припиняють готуватися. Навіть коли вони б’ються, одні бійці продовжують стріляти, а інші – продовжують готувати нові укриття та перешкоди», - йдеться у порадах.

При цьому зазначається, що вся оборона повинна мати гнучкість та здатність адаптуватися до дій нападника. Водночас захисники мають впевнитися, що місто захищене з усіх боків.

Водночас важливо знищувати нападників на дальніх рубежах, до того, як вони наблизяться та спробують увійти у місто.

Захисники також мають використовувати міські терени, щоб розбити формування нападників, конвої, відокремити танки від піхоти. Слід використовувати як вогонь, так і швидкі маневри. І необхідно бути готовими у критичний момент мобілізувати великі групи захисників для сконцентрованої атаки на нападника.

Як зазначається, міська війна, включаючи оборону, потребує у чотири рази більше боєприпасів, ніж така ж операція у сільській місцевості. Тому потрібно збирати боєприпаси. Зокрема, окрім протитанкових керованих ракет (ПТУР), таких як Javelin, РПГ та NLAW, потрібно дуже багато набоїв, гранат, протитанкові та протипіхотні міни, одноразові дрони, протиповітряні засоби (Стінгер), снайперські гвинтівки. Слід також запастися водою, продуктами тривалого зберігання, паливом (для приготування їжі\автомобіля\генератора).

При цьому підготовлені міські захисники мають перевагу: «Військова доктрина говорить, що нападнику потрібно у 3-5 разів більше людей, ніж під час атаки на відкритій місцевості чи у лісі. Ворогу може знадобитися 5 або більше солдатів проти 1 солдата\бійця, що обороняється».

Раніше начальник поліції Київщини поінформував, що створений цикл публікацій #zahystymoukrainu, аби кожен громадянин, який став на захист України, знав, як ефективно протистояти ворогу та виживати під час бойових дій у населених пунктах.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-