В Україні сьогодні гуманітарними коридорами евакуювали майже 7300 осіб - Верещук

В Україні сьогодні гуманітарними коридорами евакуювали майже 7300 осіб - Верещук

Укрінформ
У неділю, 20 березня, спрацювали чотири з семи погоджених гуманітарних коридорів, завдяки яким вдалось евакуювати 7295 осіб.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"З семи гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало чотири. Всього евакуйовано 7 295 людей", - сказала урядовець.

За її словами, до міста Запоріжжя прибуло 3985 людей з Маріуполя автобусами з Бердянська і приватним транспортом. 11 автобусів із маріупольцями вже доїхали до Запоріжжя.

"Завтра зранку плануємо відправити в напрямку Маріуполя ще 50 автобусів із Запоріжжя", - додала Верещук.

Вона також наголосила, що в Бердянську діє "гаряча лінія" за номерами +38 097 551 59 17, +38 050 439 75 29, 3 62 76 та 3 52 52. На неї можна звертатися для отримання допомоги щодо тимчасового розміщення та евакуації до Запоріжжя.

"Провели сьогодні переговори, щоб частина автобусів завтра змогла доїхати і провести евакуацію маріупольців з міста Мангуш, а також прибережних населених пунктів у районі Мангуша, зокрема Мелекіне", - зауважила віцепрем'єр-міністр.

Вона нагадала, що в Бердянську продовжують дозаправляти приватні автомобілі маріупольців, які прямують до Запоріжжя.

"З урахуванням великої кількості автомобілів, які потребують дозаправки, просимо з розумінням ставитись до черг", - додала Верещук.

Урядовець поінформувала, що у Київській області з села Бобрик до Броварів вдалось евакуювати 2000, із села Тарасівка - 1 310 осіб. Водночас евакуація з Бородянки до Білої Церкви зривається другий день поспіль через порушення режиму тиші окупаційними військами.

Верещук також зазначила, що з Харкова вдалося доправити гуманітарну допомогу до селища Рогань.

Раніше Верещук повідомила, що зник зв'язок з 6 людьми, які доправляли гуманітарну допомогу для міста Вовчанськ на Харківщині. До цього була інформація, що по маршруту погодженого гуманітарного коридору Харків - Мала Рогань на тимчасово непідконтрольній території є ознаки підготовки російських загарбників до захоплення гуманітарної колони із мінуванням дороги.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-