Понад півтори тисячі жителів Енергодара вийшли на мітинг проти російських загарбників

Понад півтори тисячі жителів Енергодара вийшли на мітинг проти російських загарбників

Відео
Укрінформ
Понад півтори тисячі мешканців Енергодара зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби виступити проти свавілля російських загарбників та сказати, що місто назавжди залишиться українським.

Відео з місця події оприлюднив у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

“Нам треба, аби викрадення мешканців припинилися. Ми тримаємо зв’язок з головою ОВА, представниками влади всіх рівнів. Викрадення Івана Самойдюка (першого заступника мера - ред.) - це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра його не звільнять, такі акції стануть безстроковими та цілодобовими”, - сказав Орлов.

Акція носила виключно мирний характер. Коли люди почали розходитися, приїхали російські військові та намагалися захопити кількох учасників і запхати їх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону. Окупанти почали стріляти в повітря, потім поїхали геть.

Як повідомлялося, Івана Самодюка викрали вчора на російському блокпосту, коли той повертався до міста із Запоріжжя, звідки привіз гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-