Вся Луганщина - в руїнах: немає жодного населеного пункту, який би не обстріляли війська рф

Вся Луганщина - в руїнах: немає жодного населеного пункту, який би не обстріляли війська рф

Фото
Укрінформ
Вся лінія оборони на Луганському напрямку тримається, ворог продовжує бомбити мирні квартали міст саме тому, що російській армії не вдалося захопити міста на Луганщині.

Про це розповів під час всеукраїнського телемарафону сьогодні, 20 березня, керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

Наслідки обстрілів у Сєвєродонецьку / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

“Вся лінія оборони тримається: Кремінна, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Гірська громада, Золоте — це все підконтрольна Україні територія. Єдине, що вдалося ворогові, - трохи просунутися в напрямку Попасної і Рубіжного, але це тимчасові перемоги, зараз ідуть перегрупувняя - виб’ємо їх і звідти, і звідти”, - сказав Гайдай.

Він ще раз наголосив, що усі ті вкиди про те, начебто Луганщина повністю під контролем ворога — цілковита брехня.

“Ситуація в нас достатньо важка саме тому, що не вдалося їм захопити міста, як вони собі запланували або, може, як уже відзвітували нагору путіну. Саме тому вони зараз бомблять і розстрілюють Рубіжне, Сєвєродонецьк, Кремінну, Попасну, Золоте - з усіх калібрів, повністю стирають з лиця землі, і їм байдуже, що потрапляє під удар - житлові будинки, лікарні, дитячі садочки чи школи.

На телеграм-каналі ОВА Гайдай написав, що на Луганщині немає тепер жодного населеного пункту, який би не постраждав від російських загарбників.

“Наші міста тепер - багатоповерхові руїни, кожен район як з фільмів жахів. Цілі квартали та вулиці непридатні до життя. Родини залишилися без домівок. Луганщина залишилась без людей. Дехто - вдруге переселенці”, - написав керівник Луганської ОВА.

Гайдай також подякував вищому військовому керівництву рф за те, що воно роками не зміцнювало боєздатність ворожої армії, а розкрадало кошти і витрачало їх на вілли і палаци.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Луганська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-