Президент не залишає навіть 1%, що Мелітополь не буде українським – мер

Президент не залишає навіть 1%, що Мелітополь не буде українським – мер

Укрінформ
Міський голова Мелітополя Іван Федоров після визволення з полону заявив, що місто буде деокуповано.

Про це міський голова Мелітополя Іван Федоров сказав у прямому ефірі в Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Я зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Він не залишає навіть 1%, що місто Мелітополь не буде українським. Він чітко впевнений, що ЗСУ, дипломатія України зроблять все для того, щоб юрисдикція України відновилася в Мелітополі, і на найвищому флагштоку Запорізької області знову підняли прапор України», – сказав він.

Федоров також розповів, що 11 березня його затримали російські солдати, які вимагали скласти повноваження міського голови та призначивши Галину Данильченко на своє місце

Міський голова пояснив, що згідно із законом "Про місцеве самоврядування" він не уповноважений ні складати з себе повноваження, ні призначати заступників. А тому Данильченко, яка зараз є нібито в.о. міського голови, колаборантка.

"Вся її братія, яку вона привела з собою і начебто як керує містом, – самозванці. А згідно з законодавством, вони не самозванці, а колаборанти… їм загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Це стосується і деяких працівників комунальних підприємств", – наголосив Федоров.

Як повідомлялось, російські військові 11 березня викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Близько 10 загарбників увірвалися в кабінет очільника міста, натягли йому на голову чорний пакет і вивезли в невідомому напрямку. 16 березня Федорова звільнено з полону в результаті обміну на дев'ять полонених військовослужбовців росії.

Наразі Мелітополь перебуває в окупації. Російські солдати заборонили жителям міста виходити на мітинги. Людей забирають прямо на вулицях і вивозять у невідомому напрямку. На сьогодні викрадено активістку Ольгу Гайсумову і голову райради Сергія Прийму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-