Ворожі трупи – у мішки, техніку – військовим: Кім дав поради миколаївцям перед посівною

Ворожі трупи – у мішки, техніку – військовим: Кім дав поради миколаївцям перед посівною

Відео
Укрінформ
Жителів Миколаївщини закликають прибирати трупи загарбників та не розтягувати по дворах ворожу техніку.

Про це сказав у відеозверненні у Телеграмі начальник Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім, передає Укрінформ.

"Є території, де орки відступили, залишивши в полях трупи своїх товаришів по службі. І якщо зараз ще морози, то навесні-влітку це буде нашою проблемою. Що вони стануть добривом - це міф, трупна отрута буде заважати нашій посівній. Тому прохання повідомляти, де вони масово лежать у посадках, і по можливості збирати в мішечки, здавати в рефрижератори, щоб їх потім за ДНК ідентифікували", - зазначив очільник ОВА.

Крім того, він звернувся до жителів із проханням не тягнути додому запчастини від кинутої ворожої техніки (колеса, акумулятори тощо) та снаряди, а віддавати їх військовим. Інакше це розцінюватиметься як мародерство і каратиметься за законами воєнного часу.

"Не треба тягнути це до підвалу, воно вам не знадобиться. А нашим військовим це дуже треба, бо вони з цього роблять ремонтну базу, відновлюють, заряджають снаряди, щоб їм (ворогам – ред.) навалювати", – закликав Кім.

Він також попередив, що пункти прийому металобрухту не прийматимуть частини військової техніки.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-