На Луганщині через дії рф 39 населених пунктів залишаються без світла та 30 – без газу

На Луганщині через дії рф 39 населених пунктів залишаються без світла та 30 – без газу

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російським агресором 39 населених пунктів залишаються без електропостачання та 30 – без нормального газопостачання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Внаслідок бойових дій пошкоджено газопроводи різних діаметрів та різного тиску або закрито засувки на виході з ГРС. Без газопостачання - 23 населених пункти повністю та 7 - частково, загалом близько 35000 абонентів… Знеструмлені 39 населених пунктів, з них 26 - повністю, 13 - частково. 101885 споживачів перебуває без електроенергії, відключено 657 ТП (трансформаторні підстанції)», - написав очільник області.

Він зазначив, що у місті Сєвєродонецьк відключено 180 багатоквартирних будинків через пошкодження котельної КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго». Також надходять повідомлення щодо поривів внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, послугу з централізованого теплопостачання яким надає АТ «Сєвєродонецька ТЕЦ». У місті Лисичанськ у зв’язку з відсутністю електро- та водопостачання призупинено роботу 11 котелень КП «Лисичанськтепломережа».

Гайдай також повідомив, що у населених пунктах пошкоджено водопостачання. У зв'язку з постійними бойовими діями та обстрілами відсутнє водопостачання у 2180 абонентів Світличанського департаменту КП «ПРВ», а саме: с. Нижнє - 549 аб., Нижнє-1 - 368 аб., Новотошківка – 1263 абоненти.

Крім того, через обстріли агресора без водопостачання залишається місто Попасна – це 9000 абонентів, с. Карбоніт - відсутність електропостачання та наявність витоків - без води 5599 абонентів, додав Гайдай.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-