Запорізький волонтер створив на 3D-принтері далекомір для української армії

Запорізький волонтер створив на 3D-принтері далекомір для української армії

Укрінформ
Запорізький волонтер створив за допомогою 3D-принтеру далекомір, який дозволить українській армії ще ефективніше боротися із загарбниками.

Про це повідомляє запорізький волонтерський центр "Паляниця", передає Укрінформ.

“Я подумав, чим я можу бути корисним, маючи на озброєнні нові технології, їх можна і потрібно використовувати. 3D-друк настільки універсальний, що можна хоч гранати друкувати”, - розповів волонтер Олег, який раніше працював у зуботехнічній сфері. 

Правда, гранати волонтер не друкує, а зайнявся виробництвом прототипу далекоміра. Пристрій може точно визначити відстань до ворожого об'єкта та знищити його.

Далекомір, створений волонтером
Далекомір, створений волонтером

Далекомір працює за принципом - чим далі об'єкт, тим більше або менше кут його відображення в об'єкті дзеркал. Пристрій дуже портативний: з ним можна легко переміщатися і не потрібно заряджати.

Такі прилади пройшли бойові випробування у В'єтнамі та на Близькому Сході. Сьогодні прийнято на озброєння у багатьох арміях світу. А тепер матимуть змогу допомагати і українським військовим.

Як повідомлялось, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-