У Новій Каховці загарбники викрали секретаря міськради

У Новій Каховці загарбники викрали секретаря міськради

Укрінформ
Уже понад дві доби війська агресора утримують у підвалі захопленої будівлі поліції Нової Каховки та катують секретаря міської ради Дмитра Васильєва.

Про це у Фейсбуці повідомила дружина посадовця Людмила Васильєва, передає Укрінформ.

«Секретар ради Новокаховської об'єднаної територіальної громади - Васильєв Дмитро В'ячеславович, вже понад дві доби захоплений і утримується російськими окупантами у підвалі будівлі поліції м. Нової Каховки, яка використовується окупантами як офіс так званої «комендатури», - зазначила Васильєва.

За її словами, окупанти вимагають від секретаря міськради Нової Каховки змінити гостро негативну позицію до росії на лояльну.

«Застосовують стаціонарний набір фізичного та моралного тиску, а також елементи тортур. Проте Васильєв тримається і своєї позиції не змінює», - додала дружина.

Її слова також підтвердив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, який наголосив, що є версія, що Васильєва примушують прийняти звернення щодо створенню так званої «хнр».

«Це вже не перший випадок викрадення людей на Херсонщині. До цього викрали журналіста Олега Батуріна та активіста Сергія Цигіпу. Є дані про викрадення підприємців. Також намагались викрасти Галину Захарченко, яка організовувала проукраїнські мітинги в Каховці», - додав депутат.

Як повідомлялося, російський президент путін 24 лютого розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Місто Нова Каховка на Херсонщині було захоплене загарбниками 26 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-