Одесі реалізують патріотичний проєкт «АртХаб для наших героїв»

Одесі реалізують патріотичний проєкт «АртХаб для наших героїв»

Укрінформ
Творча Одеса підтримує українських захисників: розпочата реалізація патріотичного проєкту «АртХаб для наших героїв», ініційованого Муніципальним театром духової музики та одеськими поетами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеської міськради.

«Під час воєнного стану творча платформа, де заклади культури Одеси розміщують свою інформацію, стала майданчиком для патріотичного проєкту «#ArtHub_для_наших_героїв», ініційованого Муніципальним театром духової музики ім. О. Саліка та одеськими поетами», - йдеться у повідомленні.

Директорка Одеського муніципального театру ім. О. Саліка Ірина Тимах наголосила: «Своїми виступами ми хочемо підтримати дух наших бійців і населення, наближаючи тим самим перемогу. Уже створили ряд патріотичних роликів, які розміщені на соціальних сторінках і творчій платформі Департаменту культури та туризму Одеської міської ради. До створення їх прилучилися провідні солісти і музиканти, а також одеські поети. Нас підтримали поети і письменники з інших міст і країн: Нью-Йорка, Талліна, Тарту».

За її словами, учасники проєкту планують виступати офлайн і запрошують музикантів, які хочуть взяти участь у концертах. Вже розпочалися репетиції концертів для бійців, волонтерів та населення.

У патріотичному проєкті також беруть участь працівники Централізованої бібліотечної системи для дітей Одеси та Централізованої бібліотечної системи для дорослих, які створюють відеоролики із записами декламації віршів читачами, онлайн-виставок малюнків, виступів бардів і співаків.

Водночас у мерії додали, що Департамент культури і туризму розриває контракти з російськими художниками, режисерами, митцями та музикантами.

«Департамент культури та туризму Одеської міськради та МКІП вдячні міжнародній культурній спільноті за безпрецедентну підтримку! Це підтверджує, що культура як дзеркало нації не може бути поза політикою, зараз вона має чітку позицію щодо рф - йти за російським військовим кораблем», - підсумували в мерії.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Alex Levitsky&Dmitry Shamatazhi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-