Голова Чернігівської ОВА закликав аграріїв розпочинати посівну там, де є можливість

Голова Чернігівської ОВА закликав аграріїв розпочинати посівну там, де є можливість

Укрінформ
Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус закликав аграріїв розпочинати посівну у місцях, де це можливо і безпечно. 

 Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Чернігівської ОВА, передає Укрінформ.

"Багато звернень щодо посівної. Скажу так: шановні сільгосппідприємства, фермери, там, де є можливість розпочинати посівну, ми це маємо робити. Адже ми сіємося на нашій землі, і нам цей хліб збирати. Тому там, де є можливість, де є доступ до ресурсів, є відносно безпечні поля, які не прострілюються, дуже прошу (і зараз ми будемо це питання координувати), треба працювати. Хліб потрібен і країні, і Чернігівщині. Повторюсь, ми його сіємо і збиратимемо на своїй землі", - сказав Чаус.

Щодо загальної ситуацій по області, зауважив він, вона не змінилася порівняно з минулою добою. Російський агресор продовжує обстріл цивільних об’єктів і мирних кварталів міста Чернігова. Руйнує інфраструктуру цивільну, завдає авіа- та артударів.

Досі є громади, з якими немає зв'язку, в них неможливо доправити допомогу.

"Намагаємося достукатися до тих громад, з яким нема зв’язку. Десь це виходить зробити і ми передаємо допомогу, а десь – ні, на жаль. І я розумію, що там є люди і їм дуже важко. Ми розуміємо проблематику, і ми обов’язково до вас доїдемо, питання часу", - пообіцяв голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Чернігівщина з перших днів війни стримує ворога, який намагається прорватися до Києва. Російські війська завдають ударів по житлових будинках та об'єктах культурної спадщини Чернігова, убивають мирних жителів на вулицях міста.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко поінформував, що масштабний старт весняних польових робіт в Україні очікується наприкінці березня, а в деяких областях — у першій декаді квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-