За два тижні ворог не захопив ані метра землі на Запоріжжі - очільник ОВА

За два тижні ворог не захопив ані метра землі на Запоріжжі - очільник ОВА

Укрінформ
Ситуація у Запорізькій області контрольована, українські військові дають відсіч ворогу.

Про це під час телемарафону сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Запоріжжя працює і воює. Ситуація в нас повністю контрольована. Люди готуються дати відсіч, військові дають відсіч на рубежах. За два тижні ворог не просунувся і не захопив ні метра запорізької землі", - сказав посадовець.

Коментуючи бомбардування міста, скоєне 16 березня, він зауважив, що снаряд упав на інфраструктурний об'єкт, де не було жодного військового. Водночас у двох вишах, які розташовані поряд, повибивало шибки.

"Діти жили в гуртожитках, їх вікнами трошки привалило. Ніхто не постраждав. Агресор воює зі студентами", - зауважив Старух.

Він також повідомив, що напередодні окупанти обстріляли колону людей, які їхали з Маріуполя. Унаслідок ворожого удару загорілась машина і 5 осіб потрапили у лікарню, у тому числі дитина. Під Токмаком на блокпосту російський солдат розстріляв з автомата  машину, постраждала дитина. У районі Пологів із танка була обстріляна машина хлібозаводу.

Крім того, через бойові дії у Василівці пошкоджено очисні споруди, частина з них вийшла з ладу. Відновлювальні роботи провести важко, бо "там ведуться або обстріли, або бойові дії", сказав Старух.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-